Nieuws

Deze mensen hebben Hart voor Zorg

In de week van de Zorg start de nieuwe serie Hart voor Zorg. Een serie die volledig is gericht op het werk in de zorg, en de mensen die in deze mooie sector werken.
Sinds de coronacrisis staan de zorgmedewerkers vol in de schijnwerpers. Een beroepsgroep die normaal enigzins onzichtbaar haar werk doet. Sonja Booms loopt mee met deze mensen en ziet met eigen ogen hoe het is om te werken in de zorgsector. Ze neemt een kijkje achter de schermen van verschillende zorginstellingen, van de geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg, tot verloskunde.
Wat nemen ze mee naar huis?
Sonja gaat ervaren wat zorgmedewerkers dagelijks meemaken, en hoe zij daar op zowel professioneel als persoonlijk vlak mee omgaan. Hoe beleven zij de coronatijd, en hoe gaan ze om met druk en tegenslagen? Ze laten de mooie kanten van hun vak zien, maar ook de dilemma's, taboes en frustraties. En wat nemen ze aan het eind van de dag mee naar huis of waar liggen ze ’s nachts wakker van?
Wat al deze mensen bindt is de passie voor het vak. Ze geven ons een inkijkje in deze bijzondere, gevarieerde wereld waar je normaal gesproken niet mee in aanraking komt.
De eerste aflevering van Hart voor Zorg zie je tijdens de Week van de Zorg op donderdag 18 maart om 17.20 uur op TV Gelderland (ieder uur herhaald). Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.